Mijn favo rode pesto pasta




Tijd: 20 minuten

De ingrediënten:


  • 80 g spelt pasta
  • zelfgemaakte rode pesto
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • Handje verse spinazie of rucola
  • 40 g feta kaas
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg ze op de bolling in een ovenschaal. Besprenkel deze met zout, peper, oregano, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie. Zet de schaal in de oven voor zo’n 10 minuten (tot de pasta klaar is).
  3. Kook de spelt pasta zoals aangegeven op de verpakking (Ik kook het water altijd in de waterkoker, scheelt hoop tijd)
  4. Maak ondertussen de rode pesto
  5. Giet de pasta af en roer de pesto erdoor heen.
  6. Leg spinazie of rucola op het bord, pasta erop, tomaatjes uit de oven erop, rasp Parmezaanse kaas eroverheen en brokjes feta kaas en klaar om te serveren.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

1 opmerking: