Tijd: 30 minuten
De ingrediënten voor 1 portie:
- 2 volkoren pita broodjes
- 40 g bulgur
- 160 g doperwten
- 1 kleine witte ui
- 3 takjes verse peterselie
- verse blaadjes munt van 2 volle takjes
- 1 el gedroogde koriander
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnzaad
- 1 teentje knoflook
- 2 el amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 el zeezout (Himalaya)
- Peper
- 1 tomaat
- 2 handjes gemengde sla
- Zelfgemaakte knoflooksaus
Bereiding:
- Kook de bulgur zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Maak de knoflooksaus en zet apart.
- Doe ondertussen de doperwten samen met de ui, knoflook, peterselie, munt, komijn, basilicum en koriander in een keukenmachine en meng tot het een stevige puree is. Meng in een kom met het amandelmeel, de bakpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Giet de bulgur af wanneer deze klaar is. Laat goed uitlekken en meng met het doperwten mengsel.
- Verwarm een laag olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Maak kleine (platte) balletjes en bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
- Verwarm ondertussen de pita broodjes in een broodrooster en snijd de tomaat in plakjes. Vul de pita's met wat sla en de tomaat en doe de falafel erin wanneer deze klaar is.
- Serveer met de knoflooksaus ernaast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten