Rucola Pesto Pasta



Tijd: 20 minuten

Aantal porties: 1

De ingrediënten voor de rucola pesto:
  • 40 g rucola
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el extra vierge olijfolie
De ingrediënten voor de pasta:
  • 80 g glutenvrije pasta
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 kipfilet
  • 50 g bevroren tuinerwten extra fijn
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handje rucola
  • 3 el gedroogde oregano
  • Handje geroosterde pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en kook 1 liter water in de waterkoker.
  2. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg ze op de bolling in een ovenschaal. Besprenkel deze met zout, peper, oregano, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie. Zet de schaal in de oven voor zo’n 10 minuten (tot de pasta klaar is).
  3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Snijd de kip in stukjes en verwarm 1 eetlepel olijfolie met 1 geperst teentje knoflook in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Meng de kip met peper, zout en de rest van de oregano en bak goudbruin. 
  5. Snijd snel de ui en doe bij de kip in de pan. Bak de erwtjes 2 minuten aan het einde kort mee. 
  6. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de rucola pesto in je keukenmachine en meng tot het een glad geheel is. Voeg indien nodig extra olijfolie toe. 
  7. Giet de pasta af en roer 1 tot 2 eetlepels pesto en het kip mengsel erdoorheen. Serveer op een bedje van rucola met de tomaatjes uit de oven en wat geraspte Parmezaanse kaas erop. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten