Tijd: 30 minuten voorbereiding + 30 minuten oventijd
De ingrediënten voor 1 portie:
- 1 aubergine
- 1 kleine witte ui
- 1 teentje knoflook
- 150 g kipgehakt
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/4 tl kaneel
- 2 tomaten
- 20 g feta kaas
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aubergine doormidden en en schep het meeste auberginevlees uit de helften. Besprenkel dan beide helften met wat olijfolie, peper en zout. Verpak los in aluminiumfolie en doe 30 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen het auberginevlees en de ui in blokjes en bak met het geperste teentje knoflook in 2 eetlepels olijfolie zacht. Schep uit de pan en houd even apart. Rul het gehakt samen met de kruiden en specerijen. Snijd 1 tomaat in blokjes.
- Roer na 5 minuten de tomatenblokjes en het auberginevlees door het kipgehakt en bak nog maximaal 5 minuten. Snijd ondertussen de andere tomaat in plakjes.
- Haal de helften aubergine uit de oven, vet een ovenschaal in en leg ze daar (zonder aluminiumfolie) in. Vul de helften met het gehakt mengsel en leg er de plakjes tomaat op. Verkruimel de feta kaas erover en zet nog 30 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten