Gezonde Mug Cake

Een oud recept in een nieuw jasje! Mijn heerlijke mugcake. Door velen van jullie nagemaakt en ik krijg nog steeds foto's toegestuurd dus het werd echt tijd dit zelf ook weer te eten. Dus hier is die! Nu met pindakaas en dus nog beter.


Tijd: 5 minuten

De ingrediënten voor 1 mug cake:

  • 1 ei
  • 1 rijpe kleine banaan
  • 3 el havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl cacao nibs
  • 1 el lijnzaad
De ingrediënten voor er bij:
  • 2 el kwark
  • Handje blauwe bessen of theelepel pindakaas
  • extra plakjes banaan
Bereiding:
  1. Prak de banaan in een kom (niet te groot want hierin maak je uiteindelijk ook de cake). En bewaar een paar plakjes banaan voor ernaast.
  2. Voeg dan het ei en de havermout toe en klopt tot een glad beslag. Roer dan de kaneel, cacao nibs en lijnzaad erdoor heen.
  3. Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op circa 900 tot 1000 watt. Je kan de mug cake ook in de oven maken als je echt niet de magnetron wil gebruiken i.v.m. straling. Dit duurt alleen veel langer: 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 
  4. Draai de kom om op een bordje en je cakeje staat. Ik heb het geserveerd met kwark, banaan, blauwe bessen en goji bessen.

Eet smakelijk!

6 opmerkingen:

  1. Het ziet er erg lekker uit moet ik bekennen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje wel! Dat was het ook zeker! Hopelijk vind je de mug cake ook net zo lekker als ik als je hem hebt geprobeerd!

      Verwijderen
  2. Hello i really love ur recipes :3 when u say oatmeal, do you mean already cooked oatmeal or oats? Thanks xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Tammy, Thanks! That's so nice to hear! For this recipe I use uncooked oatmeal! You can also use oat flakes if you like to have more of a 'bite'. Xxx

      Verwijderen
  3. mm, net voor de eerste keer geprobeerd en echt heeeeel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk om te horen! Blij dat hij in de smaak viel :)

      Verwijderen