Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 1 portie:
Bereiding:
De ingrediënten voor 1 portie:
- 150 g kipgehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 witte ui
- 1 oranje paprika
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 tl zoet paprika poeder
- 1/2 tl komijnzaad
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tomaat
- 3 ijsbergslabladeren
- 1/2 tl kokosolie
- 1 portie zelfgemaakt guacamole (voor het recept klik hier)
Bereiding:
- Verwarm de kokosolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Snijd ondertussen de ui en doe deze samen met 1 geperst teentje knoflook en het kipgehakt in de pan. Rul het gehakt en bak het geheel zo'n 5 tot 8 minuten, onder regelmatig roeren, tot het gaar is.
- Snijd ondertussen de paprika en tomaat in blokjes en doe deze na de 5-8 minuten bij de kip in de pan samen met alle kruiden en een scheutje water. Draai het vuur lager en bak het geheel nog zo'n 5 tot 7 minuten tot het geheel lekker ruikt.
- Maak ondertussen de guacamole.
- Serveer het in de slabladeren met guacamole erbovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten