Havermout Pannenkoekjes met Zelfgemaakte Nutella



Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie pannenkoekjes:
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 flinke el havermout
De ingrediënten voor de chocolade pasta:
  • 1 avocado
  • 1/2 banaan
  • 2 el rauwe cacao poeder
  • 1/2 tl vanille extract
  • 50 ml hazelnoot of amandel melk
De ingrediënten voor de topping:
  • 1 el kwark
  • Handje verse blauwe bessen
  • 1/2 appel
  • 1 tl kokosrasp
  • 1 tl bijenpollen

Bereiding:
  1. Prak de banaan helemaal fijn met een vork (ik vind op een bord het makkelijkst). Meng dan met het ei, de kaneel en de havermout in een kom totdat je een redelijk glad beslag heb.
  2. Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
  3. Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
  4. Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
  5. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de chocolade pasta in de blender tot je een gladde pasta hebt en snijd de appel in stukjes 
  6. Doe na de eerste 2 en de volgende 2 een laagje chocolade pasta en serveer met de rest van de toppings bovenop. 

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten