Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 1 portie:
Bereiding:
De ingrediënten voor 1 portie:
- 1 kipburger (ik maak er vaak 2 en vries er eentje in)
- 50 g bladspinazie
- 50 g boontjes
- 100 g kastanje champignons
- 1/4 courgette
- 1 kleine witte ui
- 1/2 oranje paprika
- 2 teentjes knoflook
- 4 cherrytomaatjes
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- 20 g feta kaas
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook water in je waterkoker. Maak de boontjes schoon en snijd de uiteinden eraf en kook deze in 8 minuten gaar.
- Snijd de champignons, courgette, ui en paprika in stukjes of plakjes. Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Doe daar dan de geperste teentjes knoflook in samen met de ui en champignons. Voeg na 2 tot 3 minuten de courgette toe en bak zo'n 5 minuten. Verwarm de paprika aan het einde even kort mee.
- Doe vervolgens in een andere koekenpan ook een scheut olijfolie en bak de hamburger bruin en gaar in 8 minuten. Keer regelmatig. Rooster ook de pijnboompitten.
- Leg de spinazie op een bord met de groenten daarbovenop. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en leg op de groenten gevolgd door de geroosterde pijnboompitten en verkruimelde feta kaas. Serveer de burger ernaast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten