Tijd: 40 minuten
De ingrediënten voor 1 kwarkbrood:
- 250 g volkoren speltmeel
- 200 g kwark
- 1 banaan
- 1 biologisch ei
- 1 tl baking soda
- Roomboter om het cakeblik in te vetten
- 1 tl kaneel
- 1/2 appel in stukjes gesneden
- 3 dadels in stukjes gesneden
- Vet het cakeblik in met boter of bekleed met bakpaper (ik heb ingevet met roomboter).
- Prak de banaan en mix met de kwark in een kom. Mix in een andere kom het speltmeel, de baking soda en kaneel goed door elkaar. Voeg dan het kwark-banaan mengsel en het ei toe en mix goed door elkaar.
- Roer er dan de appelstukjes en stukjes dadel doorheen en doe het wat plakkerige beslag in het ingevette cakeblik. Maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
- Zet het cakeblik in een NIET voorverwarmde oven(!) en bak 30 minuten of 220-225 graden Celsius.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten