Tomatenpilav met Kruidige Kip





Tijd: 25 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:
  • 75 g bruine basmati rijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 kipfilet
  • 1 kleine witte ui
  • 100 - 150 g boontjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 el vers gesneden peterselie
  • 1 tl baharat kruidenmix: 1 tl zwarte peper, 1/2 tl gedroogde koriander, snufje kaneel, 1 kruidnagel, 1 kardemom, 1/2 tl komijnzaad, snufje nootmuskaat, 1 tl paprika poeder
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig vuur. Versnipper de ui en fruit met het geperst teentje knoflook voor 2 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en bak ook nog 2 minuten mee. Voeg de rijst toe samen met 300 ml kokend water en het kippenbouillonblokje, breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de rijst met de deksel op de pan in 15 tot 20 minuten gaar. Maak de boontjes schoon en snijd de uiteinden eraf en doe na 10 minuten erbij in de pan.
  2. Doe vervolgens alle kruiden voor de baharat kruidenmix in je vijzel en meng tot het één geheel is. Snijd de kipfilet in stukken en wrijf in met het baharat kruiden mengsel. Verwarm een scheutje olijfolie in een andere koekenpan op matig tot hoog vuur en bak hierin de kipfiletstukjes in 6 minuten goudbruin en gaar. 
  3. Breng de rijst eventueel op smaak met zout & peper en strooi de peterselie eroverheen. Serveer met de kipfilet stukjes ernaast. 

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten