Zeevruchten Pizza

Een dagje vrij van het werk om aan mijn promotie te werken! Perfect dus om pizza te maken.





Tijd: 45 minuten voorbereiding + 20 minuten in de oven

The ingrediënten voor 1 pizzabodem:

  • 7 g gedroogde gist
  • 1/2 tl agave siroop
  • 140 g spelt bloem + wat extra om mee te bestuiven
  • 1/4 tl Himalaya zeezout
  • 10 ml extra vierge olijfolie

The ingrediënten voor de topping:

  • 1 blikje dubbel-geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozarella
  • 1 el gesnipperde ui
  • 1 el gele paprika stukjes
  • 3 cherrytomaatjes
  • 7 of 8 wokgarnalen
  • 3 surimi sticks
  • 5 tot 6 voorgekookte mosselen
Bereiding:
  1. Los de gist op in 100 ml lauwwarm water en roer de agave siroop erdoorheen.
  2. Meng in een grote kom het spelt bloem met Himalaya zeezout. Roer het gist mengsel en de olijfolie erdoorheen en kneed het deeg gedurende 8 minuten. Zorg ervoor dat uw handen bedekt zijn met bloem om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft kleven. Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende 30-35 minuten.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
  4. Na 30-35 minuten kneed je het deeg opnieuw, voeg wat bloem toe als het deeg te plakkerig en zorg er weer voor dat je handen bedekt zijn met bloem. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en strooi hier ook wat bloem over zodat het deeg niet blijft kleven aan het papier. Rol het deeg in een grote cirkel waarvan de randen enigszins verhoogd zijn. Zorg ervoor dat het dun is maar niet te dun.
  5. Meng de tomatenpuree met de oregano en een geplet teentje knoflook. Verdeel deze dan over het deeg met de achterkant van een lepel. Snijd de mozzarella in plakjes en leg bovenop de tomatenpuree. Strooi de ui en paprika eroverheen gevolgd door de mosselen, garnalen en surimi. Doe wat cherrytomaat partjes ertussen en plaats in de oven gedurende 20 minuten.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Before and After

1 opmerking: