Ondanks dat ik druk ben alles om te zetten kon ik na alle reacties op mijn risotto van gisteravond echt niet wachten met het publiceren van het recept . En eerlijk is eerlijk, hij was ook erg lekker! Ik heb voor 3 personen gemaakt zodat ik 2 bakjes kon invriezen. Altijd handig en ik had toch genoeg groente.
Tijd: 30 minuten
De ingrediënten voor 3 personen:
- 300 g risotto rijst
- 300 g kastanje champignons
- 1 grote courgette
- 1 grote witte ui
- 5 teentjes knoflook
- 2 groente bouillon blokjes
- 3 el geraspte parmezaanse kaas en meer naar smaak
- klein klontje boter
- 20 g gesneden peterselie
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan of matig tot hoog vuur en kook ruim een liter water in de waterkoker. Versnipper ondertussen de ui. Doe deze dan samen met 3 geperste tenen knoflook in de hapjes pan en fruit zo'n 3 minuten. Voeg dan de rijst toe en bak 1 tot 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Verkruimel dan de bouillonblokjes eroverheen en voeg een flinke scheut heet water toe. Roer goed tot deze is opgenomen door de rijst. Draai het vuur lager en voeg dan weer een scheutje water toe (niet teveel per keer) en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten en blijf regelmatig roeren.
- Snijd ondertussen de champignons in vieren en de courgette in blokjes van de door jou gewenste grootte. Wanneer de rijst 10 minuten op staat verwarm je nog een scheut olijfolie in een andere koekenpan of hapjespan op matig tot hoog vuur. Doe hier de overige 2 geperste teentjes knoflook bij en de champignons en courgette en bak zo'n 5 tot 7 minuten tot deze gaar zijn.
- Zet als de rijst gaar is het vuur uit en voeg de Parmezaanse kaas en boter toe en roer goed. Roer er dan de groenten doorheen en laat met de deksel op de pan 3 minuten staan. Bewaar eventueel wat groenten voor de garnering bovenop.
- Serveer met versgesneden peterselie erdoorheen of eroverheen gestrooid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten